Chat with us, powered by LiveChat

Wat is een future?

Een future is een relatief eenvoudig beleggingsinstrument die veel verhandeld wordt door professionele beleggers alsmede actieve particuliere beleggers. De future kan zowel speculatief als defensief (ter dekking van een bestaande positie) ingezet worden.

Futures worden verhandeld per contract en worden uitgegeven door de bekende effectenbeurzen. De belangrijkste futures worden uitgegeven door de volgende beurzen: CME, NYMEX en CBOT (Amerika), Eurex (Duitsland) en Euronext.

Als u handelt in futures moet u bekend zijn met de belangrijkste parameters rondom futures:

1. Onderliggende product (bv. AEX, S&P500, goud, olie, euro/dollar)
2. Nominale waarde (de grootte van het futurecontract)
3. Benodigde margin/dekking (bedrag dat nodig is om minstens 1 contract te kopen/verkopen)
4. Behoudmargin/dekking (bedrag dat nodig is om positie te behouden)
5. Bedrag per basispunt (Bedrag dat u kunt winnen/verliezen per basispunt)
6. Tick (de kleinst mogelijke koersbeweging van de future)
7. Looptijd (periode dat de future verhandeld kan worden)

Voorbeeld S&P500 future:

1. Onderliggende product
E-mini S&P500 future (ticker ES)

2. Nominale waarde
(Waarde index) x (bedrag per basispunt). Wanneer de ES op een stand staat van 2.000 punten is de nominale waarde bijvoorbeeld 2.000 x $ 50 = $ 100.000.

3. Benodigde margin/dekking
De margin is per onderliggende waarde en per broker verschillend en kan ook intraday veranderen als de volatiliteit toe- of afneemt. Hoe hoger de volatiliteit, des te hoger het bedrag dat een broker kan vragen ter dekking. LYNX Vermogensbeheer rekent momenteel een benodigde margin van $ 5.937,50 op de ES future.

4. Behoudmargin/dekking
Dit is het bedrag dat u minstens op de rekening moet hebben om de positie in de future aan te houden nadat u deze ingenomen heeft. LYNX Vermogensbeheer rekent momenteel een behoudmargin van $ 4.750 op de ES future.

5. Bedrag per basispunt
Dit is voor elke future een ander bedrag. Bij de ES future is een heel punt goed voor een bedrag van $ 50. Als de ES 1 punt stijgt en u bent 1 future long, dan heeft u $ 50 verdiend.

6. Tick
De tick op de ES is 0,25 punt. Dit betekent dat de kleinst mogelijke beweging in de future gelijk staat aan een bedrag van $ 12,50.

7. Looptijd
Futures hebben verschillende looptijden. Zo heeft de ES future heeft een looptijd van drie maanden.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX