Chat with us, powered by LiveChat

Storting van een bewaringsrekening volmacht in 5 stappen

4.1. Voor de effectenrekeninghouder (gevolmachtigde)

De toegangsrechten voor de gemachtigde instellen nadat wij u dat per e-mail hebben gevraagd.

Om de toegangsrechten in te stellen:

 1. Eerst inloggen op het accountbeheer (Client Portal) met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
 1. Navigeer naar Instellingen ” Accountinstellingen. Klicken Sie anschließend auf das 1 Zahnradsymbol neben Benutzer- und Zugriffsrechte.
 1. Klik dan op het “+” teken“ in de gebruikersregel1.
  1. Bepaal eerst de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee de gemachtigde in de toekomst kan inloggen op het rekeningbeheer (klantenportaal) of het handelsplatform.
 1. Vul de vereiste informatie over de gemachtigde in. De gemachtigde ontvangt zijn eigen toegangsgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord). Onder “Relatie tot de rekeninghouder“ Geef aan in hoeverre u als depositohouder verbonden bent met de gemachtigde (z. B. Adviseur, vriend, familielid, enz.).Voer een geldig e-mailadres in van de gemachtigde vertegenwoordiger. Klik dan op Volgende.
 1. Klik op Volgende op het volgende scherm. Op de volgende pagina’s kunt u de toegangsrechten voor de gemachtigde vastleggen.
 1. Ter bevestiging van de invoer wordt u gevraagd een bevestigingsnummer in te voeren. Klik op Volgende.

Het bevestigingsnummer wordt verzonden naar het e-mailadres dat is opgeslagen in het accountbeheer (klantenportaal). Als u het nummer niet ontvangt, controleer dan onder het menu-item Instellingen ” Gebruikersinstellingen ” Berichten of uw e-mailadres al is gedeponeerd. Meer informatie hierover vindt u onder ” Een e-mailadres deponeren.

 1. Tenslotte ziet u de volgende bevestiging.
 1. Om het proces te voltooien, moet u uiteindelijk de volmacht toewijzen. Klik daartoe op het belsymbool bovenaan het scherm.
 1. Klik op de knop Bekijken in het volgende scherm.
 1. Bevestig de machtiging door uw naam in te voeren zoals die links in het betreffende veld staat 3. Klik op de knop Ik ga akkoord om het proces te voltooien.
 1. Indien u dit nog niet heeft gedaan, verzoeken wij u de gemachtigde de voor hem/haar aangemaakte toegangsgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) te verstrekken, zodat hij/zij hiermee kan inloggen op het accountbeheer (Client Portal).

Wat gebeurt er nu?

De gemachtigde ontvangt een e-mail van ons met het verzoek in te loggen op het accountbeheer (Client Portal) om informatie over zichzelf te verstrekken en zijn identiteit te bevestigen door een bevestigingsnummer (token) in te voeren. Dit token is opgenomen in de e-mail. Hij wordt ook gevraagd zijn wachtwoord te veranderen.

 1. nagaan of de gemachtigde vertegenwoordiger heeft voldaan aan het verzoek om in te loggen op het accountbeheer (klantenportaal) en de persoonsgegevens in te vullen.

Zo ja, klik dan op de volgende link voor de definitieve bevestiging om de proxy in te stellen:

4.2. Voor de gemachtigde

Nadat de effectenrekeninghouder de toegangsrechten online in het rekeningbeheer (Cliëntenportaal) heeft ingevoerd, wordt een e-mail verzonden. In der E-Mail werden Sie aufgefordert, sich in die Kontoverwaltung (Client Portal) mit den Zugangsdaten (Diese erhalten Sie von dem Depotinhaber) anzumelden und u. a. Vul uw persoonlijke gegevens in en verander uw wachtwoord.

Op voorwaarde dat de houder van de effectenrekening u toegangsrechten heeft verleend en online toegang voor u heeft gecreëerd, ontvangt u een aparte e-mail met het verzoek in te loggen op het rekeningbeheer (Cliëntenportaal) en het daarin vervatte bevestigingsnummer in te voeren.

 1. Log in op het accountbeheer (Klantenportaal) met uw toegangsgegevens.Als u dit nog niet heeft ontvangen, neem dan contact op met de bewaarder.
 1. Bevestig uw e-mailadres. Hiervoor hebben wij u een e-mail gestuurd met een bevestigingsnummer (Token Confirmation). Voer het daarin vermelde bevestigingsnummer in en klik op de knop Doorgaan.

Opmerking. Als u geen e-mail hebt ontvangen, klik dan op de knop “Token aanvragen“om een nieuw bevestigingsnummer aan te vragen en eventueel te controleren. Uw spam/junkmail map.

 1. Wijzig nu uw wachtwoord.Voer daartoe eerst het wachtwoord in dat de houder van de effectenrekening u heeft gegeven en voer vervolgens uw nieuwe wachtwoord in en bevestig dit. Klik dan op de knop Dien in.

Opmerking: Het wachtwoord moet ten minste 6 tekens bevatten, waaronder ten minste één cijfer.

 1. Bevestig de wijziging van het wachtwoord. Hiervoor is een bevestigingsnummer naar uw e-mailadres gestuurd. Voer het bevestigingsnummer in en klik op de knop Doorgaan.

Opmerking. Als u geen e-mail hebt ontvangen, klik dan op de knop “Token aanvragen“om een nieuw bevestigingsnummer aan te vragen en eventueel te controleren. Uw spam/junkmail map.

 1. Als u het volgende bericht ontvangt, klikt u op de knop Doorgaan. Als dit bericht niet verschijnt, ga dan verder met punt 6.
 1. Voer vervolgens uw persoonlijke gegevens in en klik aan het eind op de knop Doorgaan.
 1. Op de volgende pagina ziet u de algemene voorwaarden voor het opzetten van een volmacht voor een effectenrekening in het Engels. Deze voorwaarden waren reeds bij het verzoek om een volmacht in het Duits en het Engels gevoegd. Met uw handtekening onderaan de pagina bevestigt u dat u akkoord gaat met de voorwaarden. Voer daartoe uw naam elektronisch in het vrije handtekeningveld in en klik op de knop Verzenden of. Dien in.
 1. De naam en het effectenrekeningnummer van de effectenrekeninghouder worden dan weergegeven. Klik rechtsboven op Uitloggen.
 1. Gelieve de effectenrekeninghouder te informeren dat u uw gegevens met succes hebt ingevoerd.

Wat gebeurt er nu?De effectenrekeninghouder bevestigt ons dat de toegangsrechten online zijn verleend en dat u online gegevens over uzelf hebt ingevoerd.In de regel wordt de online toegang tot de effectenrekening van de effectenrekeninghouder binnen 48 uur geactiveerd. Wij zullen u hierover per e-mail informeren.

Dit kan u ook interesseren

Veelgestelde vragen

Geen vragen gevonden

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX