Chat with us, powered by LiveChat

Realtime koersen ontvangen in Excel?

Het LYNX Handelsplatform biedt de mogelijkheid om realtime koersen te versturen naar Excel. Het koppelen van externe programma’s zoals Excel aan het LYNX Handelsplatform wordt gedaan middels een API-verbinding. Dit artikel richt zich op het ontvangen van realtime koersen in Excel middels de TWS RTD Server API en geeft een beknopte instructie hoe u zo’n koppeling kunt instellen. Daarnaast vindt u onderaan dit artikel de nodige links naar onze uitgebreide (online) handleidingen.

De RTD is nog in ontwikkeling. In de huidige staat is het uitsluitend mogelijk om koersen in te laden via RTD. Het verzenden van orders of het ontvangen van open order of posities is (nog) niet mogelijk.

Werken met de LYNX Excel-RTD

De TWS RTs Server API maakt direct gebruik van de C# API Client source, welke via de socket verbinding maakt met het handelsplatform. De RTD biedt de mogelijkheid om live, alsmede 15 minuten vertraagd, data in te zien. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van een special syntax. Om een verzoek tot het ophalen van data te kunnen plaatsen vanuit Excel dient er in een cel een formule te worden aangemaakt die onderstaande parameters bevat. Voor een voorbeeld kunt u onderstaande stappen volgen.

=RTD(**ProgID**,**Server**,**String1**,**String2**, …) waarin:

ProgID =”Tws.TwsRtdServerCtrl”

Server =”” (leeg)

String1, String2, … = een opeenvolging van Ticker, Topic, Connection Parameters, of andere Complex Syntax strings.

Binnen uw LYNX Handelsplatform klikt u bovenin op Wijzig (Edit) > Algemene instellingen (Global configuration). Vervolgens gaat u in het linker menu naar API > Instellingen (Settings). Zorg ervoor dat in ieder geval het onderstaande is aangevinkt:

  • ActiveX en Socket Clients activeren
  • Open Orders downloaden bij het opstarten
  • Include virtual FX positions when sending portfolio
  • Verzend updates van de status voor EFP en volatiliteitsorders met “Doorlopend Updaten”-vlag
  • Port 7496

 
Wanneer u de verbinding enkel gebruikt voor het inladen van koersdata om zo uw analyses te kunnen doen, kunt u ook ‘Read-Only API’ aanvinken. Daarnaast is de verbinding tussen Excel en het LYNX Handelsplatform is ook te maken vanuit uw demorekening.

Nu alle vereisten zijn doorlopen kunt u beginnen met het koppelen van de sample-sheet bij Stap 2.

1. Download onderstaand bestand:2. Open de Excel-werkmap ‘TwsRtdServer_SimpleSheet.xls’. Vervolgens selecteert u onderaan het Forex Sheet tabblad.
 


 
3. U ziet nu een werkmap met reeds ingevulde symbolen van valutaparen. Door middel van de Start en End knop kunt u beginnen met het opvragen van koersdata voor alle onderliggende waarde in de sheet. Na het klikken op Start ziet u binnen enkele seconden de ingeladen koersdata verschijnen:
 

Voor meer informatie over hoe u specifieke producten en waarden kunt opvragen kunt u de Handleiding of Online Documentatie (Engelstalig) raadplegen:

Online documentatie (Engelstalig)

Op https://api.lynx.academy/ vindt u uitgebreide online informatie en instructies omtrent het gebruik van API’s. Via de links hieronder navigeert u direct naar een onderwerp omtrent Excel-RTD op deze website:

Offline handleiding