Chat with us, powered by LiveChat

Download: TeamViewer QuickSupport

Met behulp van deze software kan ons serviceteam na uw goedkeuring verbinding maken met uw apparaat en u zo direct op uw scherm ondersteunen. 

Mobiel

De hulp op afstand tool is nu ook beschikbaar voor uw smartphone of tablet:

Mobiel

De hulp op afstand tool is nu ook beschikbaar voor uw smartphone of tablet:

Instructies voor installatie van de software

Disclaimer

Door TeamViewer QuickSupport te gebruiken en uw ID en het bijbehorende wachtwoord mondeling door te geven, gaat u ermee akkoord dat een verbinding tussen uw apparaat en het LYNX systeem tot stand wordt gebracht via de server van de firma TeamViewer AG, Bahnhofsplatz 2, 73033 Göppingen. LYNX krijgt via dit programma rechtstreeks toegang tot uw apparaat. Wij kunnen de veiligheid van de gegevensoverdracht op het internet niet garanderen.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Toestemming geven in uw systeeminstellingen kunt u doen via onderstaande instructies of op de website van TeamViewer zelf.

Let op; Afhankelijk van uw Mac OS versie, kan de weergave verschillen.

Scherm delen voor Mac OS instellen

  1. Nadat u Teamviewer Quick Support voor de eerste keer opstart, wordt u gevraagd of u het programma toestemming wilt geven.

2. Selecteer Systeemvoorkeuren openen

3. Zoek in het menu naar Security & Privacy en vervolgens bij Accessability/Toegankelijkheid naar Teamviewer en Teamviewer Quick Support aan de rechterkant. Mogelijk moet u deze instellingen eerst aanpassen via het slotpictogram.

4. Klik op de knop aan de linkerkant om de programma's  TeamViewer Quicksupport toestemming te verlenen.
5. De Teamviewer Quick Support is nu geactiveerd voor hulp op afstand.
Met het TeamViewer QuickSupport programma voor hulp op afstand kunt u ons rechtstreeks toegang verlenen tot uw apparaat, zodat wij u gemakkelijk en snel kunnen helpen via uw desktop-interface.
In principe kunt u elke versie van TeamViewer QuickSupport gebruiken om verbinding te maken met het serviceteam. Als de software erg verouderd is, is het meestal raadzaam om bij te werken naar de nieuwste versie van TeamViewer.
De TeamViewer QuickSupport software kan te allen tijde worden verwijderd. Mocht u ondersteuning nodig hebben in uw handelsplatform of het klantenportaal, dan raadt LYNX aan om TeamViewer QuickSupport geïnstalleerd te houden.
TeamViewer QuickSupport vereenvoudigt de communicatie tussen de klant en het serviceteam. In principe volstaat ook een enkel mondelinge gesprek, maar wij ondersteunen u echter ook graag rechtstreeks op uw desktop-interface om u de best mogelijke ondersteuning te bieden.
De verbinding met uw apparaat kan pas tot stand worden gebracht nadat u het individuele wachtwoord hebt doorgegeven aan onze servicemedewerkers. Voor het einde van het telefoongesprek verbreekt de betreffende servicemedewerker de verbinding met uw toestel.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX