Chat with us, powered by LiveChat

Hoe zijn de resultaten van de systemen tot stand gekomen?

De resultaten van automatische handelssystemen die op LYNX Vermogensbeheer getoond worden, zijn op twee manieren tot stand gekomen: via live handelen en via backtesting. Bij het live handelen wordt de automatische strategie uitgevoerd op een lopende effectenrekening met echt kapitaal. Bij backtesting wordt een strategie getest op basis van historische koersbewegingen en wordt er op basis hiervan gekeken hoeveel rendement er behaald zou zijn als de stategie gevolgd zou zijn. Backtesten vormt een cruciaal onderdeel van automatische handelssystemen omdat op deze manier gekeken kan worden hoe het systeem in het verleden zou hebben gepresteerd. Via backtesting is het ook mogelijk om technische parameters aan te passen en het systeem te verbeteren. Hierbij moet men wel erg oppassen dat men het systeem niet “overoptimaliseert”. Overoptimalisatie betekent het zo optimaliseren van de parameters van een systeem op basis van historische koersgegevens dat de resultaten van de strategie er uiteindelijk positief uit komen rollen. Bij de systemen van LYNX Vermogensbeheer is hier speciaal op gelet.

De resultaten van de systemen zijn deels gebaseerd op live trading en deels gebaseerd op backtesting. Op de website van LYNX Vermogensbeheer worden alle resultaten van de systemen actueel bijgehouden. De laatste veranderingen worden elke handelsdag op de website bijgewerkt.

Bij de overige systemen is gedeeltelijk gebruikgemaakt van backtestresultaten. De backtests bij LYNX Vermogensbeheer zijn uitgevoerd door gebruik te maken van zogeheten insample data en out-of-sample data. Stel iemand heeft 10 jaar historische koersdata, dan kan degene 3 jaar data gebruiken om de parameters van het systeem te testen en aan te passen. Hierna bekijkt hij in de out-of-sample data of de strategie ook in die tijdsspanne gewerkt heeft. Zo niet, dan is het een verkeerde strategie en moet een nieuwe gevonden worden. Het voordeel van deze manier van testen is dat overoptimalisatie en curve fitting niet snel optreedt en men altijd een set data heeft om eerlijk de strategie te testen. LYNX Vermogensbeheer werkt op deze manier. Het is van belang om meerdere out-of-sample datasets te hebben die allemaal een verschillend soort beurstype vertegenwoordigen (trending, bullmarkt, bearmarkt, volatiel, neutraal), zodat men goed kan controleren hoe het systeem zich houdt in verschillende beurstypes.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX