Chat with us, powered by LiveChat

Order Status Kleuren


Wanneer u een order verzendt via het LYNX Handelsplatform kunt u direct zien wat de status van de order is. Er wordt onderscheid gemaakt tussen negen verschillende order statussen.

Informatie over de orderstatus is zichtbaar in de kolom status en wordt weergegeven middels kleurcodes. Het is belangrijk om op hoogte te zijn van de orderstatus wanneer u een order inlegt.

Een voorbeeld van order status kleuren in het LYNX Handelsplatform

Hieronder ziet u de vier meest voorkomende order status kleuren in het LYNX Handelsplatform. U ziet van boven naar beneden een actieve stoporder 1, een geannuleerde limietorder 2, een actieve limietorder (hoofdorder) 3 en twee gekoppelde bracketorders (suborders) 4.

orderstatus 1
1
2
3
4
Als u uw muis over de order status beweegt, verschijnt er een pop-upscherm met meer informatie. Ziet u ook onderstaande afbeeldingen 5:
orderstatus 2
5
orderstatus 3
5
orderstatus 4
5
Zodra een annuleringsverzoek voor een order bevestigd is, wordt deze orderregel standaard na 30 seconden uit uw handelsscherm verwijderd. Hetzelfde geldt voor uitgevoerde en geëxpireerde orders.

Indien u deze geannuleerde, uitgevoerde en /of geëxpireerde orders van de huidige dag wilt zien, kunt u rechts bovenin op het trechtericoon 6 klikken en vervolgens middels vinkjes aangeven 7 welke orders u getoond wilt zien. Zie ook onderstaande afbeeldingen:

orderstatus 5
6
orderstatus 6
7
Vervolgens ziet u alle uitgevoerde (gevulde), geannuleerde en geëxpireerde orders 8. Zie ook onderstaande afbeeldingen:
orderstatus 7
8
orderstatus 8
8
Alle order status kleuren

Hieronder volgt een beschrijving van alle order status kleuren die u kunt tegenkomen in het LYNX Handelsplatform en de bijbehorende betekenis van elke kleur.

Licht groen: geeft aan dat de order is geaccepteerd en dat deze actief is op de aangegeven beurs.

Licht blauw: geeft aan dat de order is verzonden, maar dat er nog geen bevestiging is ontvangen van de beurs waar de order naar toe is gestuurd. Uw order is (nog) niet actief op de beurs. Zodra de order actief wordt, verandert de status kleur in licht groen.

Paars: geeft aan dat de order is geaccepteerd door het systeem (gesimuleerde orders) of de beurs (native orders), maar dat de order op dit moment nog niet actief is vanwege problemen met het systeem, de beurs of andere belemmeringen. Zodra de order actief wordt, verandert de status kleur in licht groen.

Donker blauw: geeft aan dat de order is geaccepteerd door het systeem (gesimuleerde orders) of de beurs (native orders), maar dat deze nog niet uitgevoerd wordt. De order status blijft donker blauw totdat aan de criteria wordt voldaan om de order uit te voeren.

Donker groen: geeft aan dat het mogelijk is om het desbetreffende effect te shorten, maar dat hier momenteel geen aandelen voor beschikbaar zijn en dat het systeem op zoek is naar aandelen om te shorten.

Roze: geeft aan dat u een verzoek heeft ingediend om een order te annuleren, maar nog geen bevestiging heeft ontvangen voor dit annuleringsverzoek van de desbetreffende beurs. Op dit moment is de annulering van uw order dus niet bevestigd. U kunt nog steeds uitvoering krijgen zo lang uw annuleringsverzoek in behandeling is.

Oranje: geeft aan dat uw annuleringsverzoek is geaccepteerd door het systeem, maar dat het verzoek momenteel niet erkend wordt vanwege problemen met het systeem, de beurs of andere belemmeringen. Op dit moment is de annulering van uw order dus niet bevestigd. U kunt nog steeds uitvoering krijgen zo lang uw annuleringsverzoek in behandeling is.

Rood: geeft aan dat een order definitief geannuleerd is. Dit kan het gevolg zijn van een annulering door de gebruiker of door het systeem.

Donker rood: geeft aan dat de order wordt vastgehouden en gecontroleerd. Dit is het geval bij gekoppelde suborders die pas actief worden zodra de hoofdorder is uitgevoerd.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX