Chat with us, powered by LiveChat

Controleren of opties beschikbaar zijn?

Soms zijn beleggers op zoek naar opties op een bepaald aandeel. Maar dan blijkt, na lang zoeken, dat er helemaal geen opties beschikbaar zijn voor desbetreffend aandeel. In een ander geval koopt een LYNX belegger een bepaald aandeel met het idee om op deze positie callopties te schrijven, maar dan blijkt na aankoop van de aandelen dat er geen opties beschikbaar zijn voor dit aandeel.

Dit is erg vervelend en bovendien gemakkelijk te voorkomen. In het LYNX Handelsplatform kunt u namelijk instellen dat aandelen waarvan opties beschikbaar zijn vetgedrukt getoond worden. Hierdoor ziet u snel en eenvoudig of opties beschikbaar zijn voor een bepaald aandeel.

Om in te stellen dat aandelen waarvan opties beschikbaar zijn vetgedrukt worden, klikt u boven in het LYNX Handelsplatform op Wijzig en kiest vervolgens voor Algemene Instellingen….

opties-beschikbaar-1

In het pop-up scherm dat verschijnt, selecteert u aan de linkerkant achtereenvolgens Weergeven 1 en Ticker Rij 2 . Vervolgens kunt u rechts bovenin een vinkje zetten bij “Toon aandelen die opties beschikbaar hebben in het vetgedrukt” 3. Klik tot slot onderaan op Pas Toe en OK 4.

opties-beschikbaar-2
1
2
3
4

Alle aandelen waarvoor opties beschikbaar zijn, worden nu vetgedrukt getoond. Zo zijn bijvoorbeeld alle aandelen die deel uitmaken van de AEX nu vetgedrukt.

opties-beschikbaar-3

Terwijl van de aandelen die deel uitmaken van de AScX slechts negen aandelen vetgedrukt zijn. Hierdoor ziet u in een oogopslag van welke aandelen opties beschikbaar zijn.

opties-beschikbaar-4

Deze mogelijkheid werkt alleen voor aandelen, ETF’s, trackers en indices, maar bijvoorbeeld niet voor futures waarvoor opties beschikbaar zijn.