Chat with us, powered by LiveChat

LYNX+ Resultaten

Houd de prestaties van uw portefeuille bij en controleer uw transacties, winsten en verliezen en rendementen

Op deze pagina leggen wij het Resultaten tabblad in LYNX+ uit zodat u een duidelijk overzicht van uw resultaten heeft:

RESULTATEN

Bij het openen van het Resultaten tabblad zult u zoals op elke pagina de totaalwaarde van uw portefeuille, de waarde van uw posities en het kassaldo in uw basisvaluta terugvinden. Daarnaast krijgt u ook een beknopt overzicht van uw dagelijks en totaal ongerealiseerd winst/verlies.

Wanneer u echter gedetailleerdere cijfers wenst terug te vinden over de prestaties van uw portefeuille, kunt u deze terugvinden op deze pagina. Onder de hiervoor vernoemde cijfers, kunt u de periode kiezen waarvan u deze gedetailleerde cijfers wenst te zien.

08417 - Performance - NL

STATISTIEKEN

08424 - statistics - NL

Cumulatief rendement - Definitie

Cumulatief rendement is een berekeningsmethode om het rendement van uw portfolio te meten.

Kasstromen (bijv. dividenden, stortingen, opnames) worden in de berekening meegenomen en dragen bij aan het uiteindelijke rendement. Het tijdstip waarop ze plaatsvinden tijdens de tijdsperiode wordt echter genegeerd. Dit maakt het mogelijk om het rendement te bepalen, onafhankelijk van wanneer fondsen worden toegevoegd en of verwijderd.

Om de cumulatieve rendementsratio over een bepaalde tijd te berekenen, wordt de prestatieperiode opgesplitst in deelperiodes wanneer er een cashflow optreedt. Vervolgens wordt de return ratio voor de deelperiodes berekend volgens onderstaande formule:

RN = [EMV/(BMV+CF)] – 1

Uiteindelijke cumulatieve rendementsratio wordt berekend op basis van geometrische koppeling van alle deelperiodes:

Cumulatieve rendementsratio = [(1 + RN) x (1 + RN) x … – 1] x 100

Cumulatief rendement - Voorbeeld

Berekening van de cumulatieve rendementsratio voor de periode 01/05 – 25/07 2022 met kasstromen die plaatsvinden op 25/05, 08/07 en 25/07:

Definitieve berekening van de cumulatieve rendementsratio:

[(1+10%) x (1 – 3,53%) x (1+6,1%) x (1+3,03%) x (1+2,44%)] – 1 = 18,83.

Cumulatief Resultaat: Het Cumulatief Resultaat dat u te zien krijgt in de Statistieken kolom, is een tijdsgewogen rendement. Dit rendement wordt bepaald door verschillende subperiodes, waarbij elke nieuwe subperiode start wanneer er een storting of terugboeking is gemaakt. Door de berekeningswijze, houdt dit rendement enkel rekening met de door uw genomen beslissingen. Dit dient dan ook niet geïnterpreteerd te worden als een cijfer die uw winst of verlies bepaalt, maar als een maatstaf die weergeeft indien u al dan niet goed presteert over de geselecteerde periode. Meer informatie over het cumulatief rendement kunt u terugvinden onder de foto.

Nettowinst: de som van alle gerealiseerde winsten in de geselecteerde periode.

Max Drawdown:  een drawdown wordt gemeten vanaf de top van de totale waarde van uw portefeuille tot de laagste waarde hiervan. Deze drawndown eindigt wanneer er een nieuwe top wordt bereikt in de waarde van uw portefeuille.

Periode van de max. drawdown: de periode waarin uw portefeuillewaarde van de top naar de bodem ging.

Herstelperiode: tijd tussen de bodem en herstel van de vorige top. Indien de waarde tussen haakjes is, is het herstel nog gaande aan het eind van de periode.

Beginwaarde: de totale waarde portefeuille aan het begin van de geselecteerde periode.

Eindwaarde: de totale waarde portfeuille aan het einde van de geselecteerde periode.

Stortingen en terugboekingen: de stortingen en terugboekingen die tijdens de geselecteerde periode zijn uitgevoerd.

GRAFIEKEN

Totale waarde Portefeuille: grafiek met de netto liquidatiewaarde van uw portefeuille gedurende de geselecteerde periode.

Cumulatief Resultaat: grafiek met de cumulatieve prestaties van uw account tijdens de geselecteerde periode.

Absoluut Resultaat in % per dag: deze grafiek toont uw dagelijkse prestaties van uw portefeuille tijdens de geselecteerde periode.

Productgroepen: toont dagelijks de uitsplitsing van uw portefeuille in de verschillende productgroepen in uw portefeuille.

08431 - charts - NL

RESULTATEN VAN UW TRANSACTIES

08438 - p&l - NL

Wanneer u naar beneden scrolt, kunt u meer statistieken over uw Transacties terugvinden.

U kunt ze sorteren op transactie in verschillende producten of op een specifiek instrument. Ook is het mogelijk om de periode te wijzigen waarvan u uw transacties wilt zien. U kunt specifieke producten opnemen of uitsluiten om een duidelijk beeld te krijgen van wat de resultaten zijn voor uw transacties gedurende bepaalde periode.

In het gedeelte Statistieken van uw transactieprestaties krijgt u de nettowinst, de beste en slechtste transactie en wat het verwachte resultaat is op basis van uw eerdere transacties. Deze statistieken worden getoond voor de specifieke producten en de geselecteerde periode. Onder de Rendementsverdeling vindt u dan alle transacties terug voor uw selectie, weergegeven in verschillende segmenten gebasseerd op de gerealiseerde winst/verlies die hiermee behaald is.

TRANSACTIES

Onderaan de Portefeuille-pagina vindt u alle Transacties in uw account.

Deze kunnen worden getoond in een Standaardweergave of met meer details door op de weergave Type Order & Beurs te klikken.

Alleen transacties die zijn gedaan tijdens de geselecteerde periode bovenaan de pagina, worden hier weergegeven.

08445 - Transactions - NL

Veelgestelde vragen (FAQ) over LYNX+

Ga naar het Portefeuille tabblad en selecteer de valuta die u wilt omzetten onder "Valuta's".

Uw accountgerelateerde informatie en accountwaarden worden weergegeven in de Portfolio-sectie van LYNX+. Voor meer informatie klikt u op de volgende knop:

De Client Zone maakt het mogelijk om snel uitstaande verzoeken vanuit LYNX te bekijken en om alle documenten te bekijken en te downloaden. U kunt hier meer informatie treffen:

Houd de prestatie van uw portefeuille bij en kijk uw trades, winsten & verliezen en rendement bij. U kunt hier meer informatie treffen:

Uw rekeninginformatie en rekeningwaarden worden onder Portefeuille in LYNX+ weergegeven. Voor aanvullende informatie kunt u de volgende pagina raadplegen:

Ga naar het Portefeuille tabblad en selecteer de valuta die u wilt omzetten onder "Valuta's".

Sla uw favoriete aandelen, ETF's en overige producten op in de Watchlist. U kunt hier meer informatie treffen:

Wilt u een effect kopen of juist verkopen in LYNX+. Voor aanvullende informatie hierover kunt u op onderstaande knop klikken.

Klik op een financieel instrument om de overzichtpagina van het instrument te openen. U kunt daar het grafiek treffen. Voor meer informatie kunt op onderstaande koppeling volgen:

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX