Chat with us, powered by LiveChat

LYNX+ Portefeuille- en rekeninggegevens

Waar kunt u uw portefeuille vinden en wat betekenen alle rekeningwaarden.

Op deze pagina leggen wij u uit hoe u uw portefeuille kunt bekijken en wat de verschillende rekeningwaarden betekenen:

PORTEFEUILLE OVERZICHT

Bij het openen van het Portefeuille tabblad krijgt u een overzicht te zien van uw Openstaande posities. De grootte van de positie, de koersprijs en een beknopt winst- & verliesoverzicht worden hier weergegeven.

U kunt tussen verschillende tabbladen navigeren om uw Openstaande orders en Recente uitvoeringen te bekijken.

Het Samenstelling portfeuille overzicht laat de waarde van uw posities zien per productcategorie. De Grafiek laat de prestatie van de portefeuille zien over de laatste twee weken. U kunt op het Prestatie tabblad bovenaan de pagina klikken voor meer details over uw resultaten.

Portefeuille overzicht

BALANS EN BESCHIKBARE MIDDELEN

Totale Waarde Portefeuille: Geeft de totale waarde van uw effectenrekening weer. Dit betreft uw totale cash waarde + de waarde van uw aandelen + de waarde van uw opties + het resultaat van uw futurehandel.

Effecten + Cash - Future Margin: Indien u geen futures handelt of in bezit heeft, is dit getal hetzelfde als de Totale waarde portefeuille.

Koopkracht: De theoretische totale waarde van effecten die u kunt aankopen, zonder extra geld te storten, met maximale hefboomwerking. Voor een cashrekening is dit gelijk aan uw beschikbare middelen.

Beschikbare middelen: Geeft uw bestedingsruimte weer. Dit is het maximale bedrag waarvoor u op dat moment nog nieuwe posities kunt openen. Deze wordt als volgt berekend: Totale waarde portefeuille – Initiële margin.

balans

MARGINVEREISTEN

Initiële Margin: De margin die vereist is geweest om de posities die u in bezit heeft aan te gaan.

Margin Positiebehoud: De margin die vereist is om uw huidige posities te behouden en mee te nemen naar de volgende handelsdag(en).

Beschikbare middelen: Geeft uw bestedingsruimte weer. Dit is het maximale bedrag waarvoor u op dat moment nog nieuwe posities kunt openen. Deze wordt als volgt berekend: Totale waarde portefeuille – Initiële margin.

Beschikbare liquiditeiten: De waarde waarmee uw portefeuille maximaal mag afnemen voordat er automatisch posities geliquideerd worden. Deze wordt als volgt berekend: Totale waarde portefeuille – Margin positiebehoud. Meer informatie hierover vindt u hier.

LYNX+ Marginvereisten

Beschikbare liquiditeiten - meldingen

Tijdens het handelen, is één van de belangrijkste rekeninggevens om te monitoren, uw beschikbare liquiditeiten. Om u hierbij te helpen, zullen we verschillende meldingen tonen wanneer dit getal onder 5% ( en 0%) zakt van de totale waarde van uw portefeuille.

Wanneer uw beschikbare liquiditeiten onder 5% zakken van de totale waarde van uw portefeuille, kunt u dit terugzien doordat uw Totale waarde portefeuille in het oranje wordt geschreven. Hiernaast kunt u het ook nog aan het oranje waarschuwwingssymbool zien. Dit is op elke pagina binnen LYNX+ zichbaar. Daarnaast worden in het Portfolio scherm, uw beschikbare liquiditeiten ook in het oranje worden aangeduid.
U ontvangt hiernaast ook van onze partner een waarschuwing wanneer uw beschikbare liquiditeiten minder dan 10% bedragen. Dit is een automatische mail, waardoor een plotse/tijdelijke daling ervoor zorgt dat dit ook verstuurd wordt.

Wanneer uw beschikbare liquiditeiten onder 0% zakken van de totale waarde van uw portefeuille, kunt u dit terugzien doordat uw Totale waarde portefeuille in het rood wordt geschreven. Hiernaast kunt u ook nog een rood waarschuwwingssymbool terugzien. Dit is op elke pagina binnen LYNX+ zichbaar, maar daarnaast wordt op het Portfolio scherm uw beschikbare liquiditeiten ook in het rood aangeduid.

Hoe kan ik mijn beschikbare liquiditeiten positief beïnvloeden?

Indien u meer beschikbare liquiditeiten wenst vrij te maken om uzelf te beschermen tegen verdere toekomstige dalingen, dan kan u verschillende acties ondernemen. Hieronder lijsten we er enkele op:

  • U kunt geld overmaken naar uw effectenrekening. Hiervoor kan u gebruik maken van de stortingsinstructies.
  • U kunt een order uitvoeren die een bestaande positie afsluit of reduceert.
  • U kunt een interne overboeking uitvoeren van andere rekeningen die aan uw effectenrekening zijn gekoppeld
  • U kunt de parameter “Set Liquidate Last” instellen. Indien mogelijk, zal het systeem deze posities proberen te beschermen wanneer er een liquidatie plaatsvindt op uw rekening. Er is echter geen garantie dat deze positie(s) ook effectief niet eerder geliquideerd zullen worden door het systeem.

Hoe kan ik mijn beschikbare liquiditeiten positief beïnvloeden?

Indien u meer beschikbare liquiditeiten wenst vrij te maken om uzelf te beschermen tegen verdere toekomstige dalingen, dan kunt u verschillende acties ondernemen. Hieronder enkele voorbeelden:

  • U kunt geld overmaken naar uw effectenrekening. Hiervoor kunt u gebruik maken van de stortingsinstructies.
  • U kunt een order uitvoeren die een bestaande positie afsluit of reduceert.
  • U kunt een interne overboeking uitvoeren van andere rekeningen die aan uw effectenrekening zijn gekoppeld
  • U kunt de parameter “Set Liquidate Last” instellen. Indien mogelijk, probeert het systeem deze posities te beschermen wanneer er een liquidatie plaatsvindt op uw effectenrekening. Er is echter geen garantie dat deze positie(s) niet eerder geliquideerd worden door het systeem.

VALUTA'S

08318-Portfolio-Currencies-NL

Onder Valuta vindt u uw huidige cashposities, uitgesplitst naar elke valuta op uw rekening.

U kunt de verschillende cashposities eenvoudig omzetten naar een andere valuta door op de knop Zet om te klikken.

Bij LYNX heeft u ook een multi-valutarekening, wat kort gezegd betekent dat u meerdere valuta's kunt aanhouden. Dus als u handelt in buitenlandse effecten, moet u altijd nagaan of u valutarisico wilt lopen, of de betreffende valuta wilt bevoorschotten.

Bij een cashrekening is het nodig om te converteren naar de valuta waarin u het product wilt kopen.

CASHMUTATIES

Onderaan de Portefeuillepagina vindt u alle Cash bewegingen in uw account.

Onder Saldo vindt u een overzicht van alle in- en uitstromen van uw account, terwijl u ook het begin- en eindsaldo voor de geselecteerde periode ziet. U kunt deze periode eenvoudig wijzigen door gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden boven deze kolommen.

In de volgende kolom vindt u een gedetailleerd overzicht van alle Inkomsten over dezelfde periode. Tijdens het handelen wordt hier de netto-omzet van uw transacties weergegeven. Hier vindt u ook de dividenden en rente die u hebt ontvangen, evenals de stortingen die op uw rekening zijn gedaan.

In de kolom Uitgaand ziet u de netto transactiekosten van uw inkooptransacties. De provisies worden weergegeven als een andere categorie onder uitstromen. Andere kosten, zoals abonnementskosten voor realtime data, worden hier weergegeven. Afhankelijk van wanneer u in de geselecteerde periode rente heeft betaald, kan rente ook als uitgaand verschijnen. Hetzelfde geldt voor uw FX-conversieverlies (wanneer dit winst is, wordt dit weergegeven onder inkomsten).

08325-Portfolio-Cash-NL

Veelgestelde vragen (FAQ) over LYNX+

Ga naar het Portefeuille tabblad en selecteer de valuta die u wilt omzetten onder "Valuta's".

Uw accountgerelateerde informatie en accountwaarden worden weergegeven in de Portfolio-sectie van LYNX+. Voor meer informatie klikt u op de volgende knop:

De Client Zone maakt het mogelijk om snel uitstaande verzoeken vanuit LYNX te bekijken en om alle documenten te bekijken en te downloaden. U kunt hier meer informatie treffen:

Houd de prestatie van uw portefeuille bij en kijk uw trades, winsten & verliezen en rendement bij. U kunt hier meer informatie treffen:

Uw rekeninginformatie en rekeningwaarden worden onder Portefeuille in LYNX+ weergegeven. Voor aanvullende informatie kunt u de volgende pagina raadplegen:

Ga naar het Portefeuille tabblad en selecteer de valuta die u wilt omzetten onder "Valuta's".

Sla uw favoriete aandelen, ETF's en overige producten op in de Watchlist. U kunt hier meer informatie treffen:

Wilt u een effect kopen of juist verkopen in LYNX+. Voor aanvullende informatie hierover kunt u op onderstaande knop klikken.

Klik op een financieel instrument om de overzichtpagina van het instrument te openen. U kunt daar het grafiek treffen. Voor meer informatie kunt op onderstaande koppeling volgen:

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX