Chat with us, powered by LiveChat

LYNX+ Client Zone

In uw Client Zone ziet u in één oogopslag belangrijke documenten en bent u direct op de hoogte van het laatste nieuws

Maak in een paar stappen kennis met de Client Zone van LYNX+:

OPEN DE CLIENT ZONE

Rechtsboven opent u de Client Zone gemakkelijk via het profielicoon. Als je een openstaand verzoek of ongelezen bericht hebt, verschijnt er ook direct na het inloggen een bericht.

Wanneer u een nieuw bericht hebt ontvangen in de Client Zone, zal u hiervan in de linker onderhoek ook telkens een melding van ontvangen.

Client Zone

SELECTEER EEN CATEGORIE

Client Zone Menu

Kies tussen ongelezen berichten, documenten of beantwoord een openstaand verzoek.

Verzoeken - hier kan u alle berichten en vragen terugvinden van ons Administratief departement. Het is belangrijk om deze verzoeken zo compleet mogelijk te beantwoorden, eventueel met aanvullende documentatie indien gevraagd.

Documenten & Berichten - hier kan u belangrijke berichten terugvinden rond recente wijzigingen. Daarnaast vindt u onder documenten al uw transactieoverzichten terug en het jaaroverzicht dat we elk jaar voor u beschikbaar stellen. Onder kosteninformatie vindt u alle ex-ante kostenrapporten terug van de orders die u hebt ingelegd.

Kennistoetsen - voor producten zoals Opties en Futures, dient u naast de handelspermissies, ook bijkomende kennistesten af te leggen. Deze kunnen voor u beschikbaar gesteld worden na contact met onze Service Desk.

Vragen & Feedback - hier vindt u de link naar ons Service Center en kan u rechtstreeks feedback en aanbevelingen achterlaten voor LYNX+.

Nodig een vriend uit - hier vindt u nogmaals de nodige details als u mensen wenst aan te brengen om ook klant te worden bij LYNX. U kan hier ook de voorwaarden terugvinden van deze actie.

ALLES OMTRENT UW EFFECTENREKENING

Indien u wenst om in een ander financieel product te beleggen zoals opties en futures, dan dient u een kennistoets af te leggen die u kunt aanvragen bij onze klantenserivce.

Eenmaal u deze kennistest hebt afgewerkt, kunnen we het nodige doen voor u om het resultaat hiervan te verwerken.

Stuur hiervoor gerust een mailtje naar klantendesk@lynx.be zodat we het nodige voor u kunnen doen.

Client Zone

Veelgestelde vragen (FAQ) over LYNX+

Ga naar het Portefeuille tabblad en selecteer de valuta die u wilt omzetten onder "Valuta's".

Uw accountgerelateerde informatie en accountwaarden worden weergegeven in de Portfolio-sectie van LYNX+. Voor meer informatie klikt u op de volgende knop:

De Client Zone maakt het mogelijk om snel uitstaande verzoeken vanuit LYNX te bekijken en om alle documenten te bekijken en te downloaden. U kunt hier meer informatie treffen:

Houd de prestatie van uw portefeuille bij en kijk uw trades, winsten & verliezen en rendement bij. U kunt hier meer informatie treffen:

Uw rekeninginformatie en rekeningwaarden worden onder Portefeuille in LYNX+ weergegeven. Voor aanvullende informatie kunt u de volgende pagina raadplegen:

Ga naar het Portefeuille tabblad en selecteer de valuta die u wilt omzetten onder "Valuta's".

Sla uw favoriete aandelen, ETF's en overige producten op in de Watchlist. U kunt hier meer informatie treffen:

Wilt u een effect kopen of juist verkopen in LYNX+. Voor aanvullende informatie hierover kunt u op onderstaande knop klikken.

Klik op een financieel instrument om de overzichtpagina van het instrument te openen. U kunt daar het grafiek treffen. Voor meer informatie kunt op onderstaande koppeling volgen:

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX