Chat with us, powered by LiveChat

Liquideer als laatste

Wanneer u een marginrekening heeft en gebruikmaakt van bevoorschotting, dan worden uw posities automatisch gesloten indien u niet meer aan uw marginverplichtingen kunt voldoen. Dit gebeurt op basis van een algoritme dat posities identificeert om te liquideren. Met de mogelijkheid “Liquideer als laatste” kunt u aangeven welke positie(s) u het liefst als laatst gesloten wilt hebben in het geval van een gedwongen sluitingstransactie.

Activeer “Liquideer als Laatste”

In het rekeningoverzicht binnen het LYNX Handelsplatform kunt u aangeven welke positie(s) uw voorkeur hebben om als laatste gesloten te worden in het geval van een liquidatie. Indien u “Liquideer als laatste” wilt activeren voor een positie, kunt u de onderstaande stappen volgen.

  1. Klik linksboven in het LYNX Handelsplatform op Rekening 1.
Liquideer als laatste 1
1
  1. Ga in het rekeningvenster helemaal naar beneden naar het kopje Portefeuille. Hier ziet u een overzicht van uw openstaande posities.
  2. Klik met uw rechtermuisknop in de regel van de positie waarvoor u de Liquideer als Laatste mogelijkheid wilt activeren. Het pop-upscherm in onderstaande afbeelding verschijnt:
Liquideer als laatste 3
2
  1. Klik onderaan het pop-upscherm op het driehoekje 2 om het keuzemenu verder uit te rollen.
  2. Kies vervolgens voor Activeer als laatste verkopen bij gedwongen verkopen 3. Zie ook onderstaande afbeelding:
Liquideer als laatste 4
3
  1. In de kolom Liquideer als Laatste staat nu Ja 4 ingevuld.
Liquideer als laatste 5
4
In het handelsscherm kunt u posities die op Liquideer als Laatste zijn ingesteld herkennen aan het icoontje in onderstaande afbeelding 5 :
Liquideer als laatste 6
5
Als u wilt dat een specifieke positie juist als eerst wordt geliquideerd in het geval van een margintekort, dan kunt u alle overige posities op Liquideer als Laatste instellen. Als u veel posities heeft, is dit omslachtig. Maar dit is hoe het systeem is ingesteld.

Deactiveer Liquideer als Laatste

Indien u zich bedenkt of een verkeerde positie op Liquideer als Laatste heeft ingesteld, dan kunt u dit eenvoudig deactiveren. Hiervoor klikt u met uw rechtermuisknop op desbetreffende regel onder Portefeuille en klikt in het pop-upscherm dat verschijnt op Deactiveer Liquideer als Laatste 6.

Liquideer als laatste 7
6
Meer informatie over wanneer posities geliquideerd worden, kunt u hier vinden.

Disclaimer:

LYNX probeert op een best-effort basis de Liquideer als Laatste verzoeken te respecteren, maar kan niet garanderen dat posities die op Liquideer als Laatste staan ingesteld niet (als eerste) geliquideerd worden. LYNX behoudt zich het recht voor om in het geval van een margintekort, naar eigen goeddunken, de activa, het bedrag van de activa en de volgorde en wijze van liquidatie van de activa te bepalen.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX