Chat with us, powered by LiveChat

Grafiektemplate en groepvensters

In het LYNX Handelsplatform heeft u de mogelijkheid om grafieken helemaal naar uw wens in te stellen. Zo kunt u instellen welke gegevens u in de grafiek getoond wilt zien en is het mogelijk om indicatoren toe te voegen. Uiteraard wilt u dit niet voor elke grafiek opnieuw instellen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een grafiek kunt opslaan als grafiektemplate en hoe u groepsvensters kunt instellen.

Hieronder ziet u een grafiek van de AEX future met een tijdsframe van 2 weken en candles van 30 minuten, waarbij het volume onder de grafiek getoond wordt en de SMA (50), de SMA (200) en de RSI (14) als indicatoren zijn toegevoegd. Lees hier hoe u zelf indicatoren kunt toevoegen.

U kunt de bovenstaande grafiekinstellingen opslaan als grafiektemplate. Doorloop hiervoor de volgende stappen.

Stap 1: Klik bovenin de grafiek op Bestand 1 en kies vervolgens voor Grafiektemplate Opslaan2.

1
2
 
Stap 2: Geef het grafiektemplate een naam in het vakje met File Name 3 en klik op Save 4 .
 
4
3

Het grafiektemplate is nu opgeslagen.

Om de eerder opgeslagen grafiekinstellingen in te laden in een nieuwe grafiek, volgt u de onderstaande stappen.

Stap 1: Open een nieuwe grafiek.

Stap 2: Klik bovenin de grafiek op Bestand 1 en kies vervolgens voor Open Grafiektemplate2.

1
2
 
Stap 3: Klik op Inladen 3 achter het gewenste grafiektemplate om deze in te laden.
 
3

De opgeslagen grafiekinstellingen worden nu ingeladen in de nieuwe grafiek.

Een andere manier om uw grafiekinstellingen niet voor elke grafiek apart te hoeven opgeven, is door gebruik te maken van groepsvensters. Hiermee kunt u vensters toewijzen aan een bepaalde groep, waardoor alle “ticker-acties” die u in een bepaald venster doet, automatisch worden overgenomen in de andere vensters die deel uitmaken van dezelfde groep.

U kunt een venster aan een groep toevoegen door een gekleurde ketting te selecteren in het menu dat beschikbaar is aan de bovenkant van vrijwel alle vensters. Zie ook onderstaande afbeeldingen:

Grafieken opslaan 5     Grafieken opslaan 6

Nadat u in het hoofdvenster een bepaalde groep heeft geselecteerd, is het de bedoeling dat u in uw grafiekvenster dezelfde groep selecteert. Dit doet u door rechts bovenin op het kettingsymbool te klikken. Zie ook onderstaande afbeelding:

Grafieken opslaan 7

Alle vensters met dezelfde kleur zijn onderdeel van dezelfde groep.

De vensters die tot een groep kunnen behoren zijn onder te verdelen in drie categorieën:

Bronvenster – Dit is een venster dat alleen instructies kan verzenden.

Bestemmingsvenster – Dit is een venster dat alleen instructies kan ontvangen.

Bron/Bestemmingsvenster – Dit is een venster dat zowel instructies kan verzenden als ontvangen.

Als u met uw muis op het kettingicoon gaat staan, krijgt u informatie over tot welke categorie een bepaald venster behoort. Zo ziet u in onderstaande afbeelding dat het hoofdvenster een bronvenster is en dat het grafiekvenster een bron/ bestemmingsvenster is.

Grafieken opslaan 8     Grafieken opslaan 9

Als u een bepaald effect selecteert in een bronvenster, worden alle (bron/) bestemmingsvensters aangepast naar het geselecteerde effect. Dit betekent dat u slechts eenmalig een grafiek naar uw wensen hoeft in te stellen en dat deze grafiek zich vervolgens automatisch aanpast naar het laatst geselecteerde effect in het bronvenster. Als u uitlogt, worden alle groepen en grafiekinstellingen opgeslagen. Let u echter wel op dat u het grafiekvenster niet afsluit, want dan wordt dit venster uit de groep verwijderd en bent u uw grafiekinstellingen kwijt.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX