Chat with us, powered by LiveChat

Een optie uitoefenen

In dit artikel bespreken we hoe u via het LYNX Handelsplatform kunt opgeven dat u een optie voor de expiratiedatum wilt uitoefenen. Ook is het mogelijk om een optie die in-the-money expireert niet (automatisch) uit te oefenen, maar te laten verlopen. Dit kan echter alleen op de laatste handelsdag van de desbetreffende optie.

1. Als u een optie voor de expiratiedatum wilt uitoefenen, klikt u bovenin het LYNX Handelsplatform op Transactie 1 en kiest voor Optie Uitoefening 2.

1
2

1. Vervolgens verschijnt het Optie Uitoefening venster. Hier ziet u al uw long en short optieposities staan. Achter de long optieposities heeft u de mogelijkheid om op Select te klikken. Vervolgens kiest u voor Exercise Early om de optie uit te oefenen, of voor Lapse om een In-the-money optie te laten verlopen, in plaats van automatisch uit te laten oefenen.

2. Klik op de van Transmit om de actie uit te voeren. Daarna klikt u op OK om de actie definitief door te voeren. Uw optie zal dan worden uitgeoefend.

Let op! U kunt uitsluitend voor Lapse kiezen op de laatste handelsdag van de betreffende optie en dus niet al eerder. Daarnaast zijn alle Lapse verzoeken definitief en kunnen niet worden teruggedraaid. Bovendien worden alle Lapse verzoeken op een ”best effort basis” behandeld.

Hieronder ziet u een overzicht met de deadlines van de belangrijkste clearinginstellingen. Het is belangrijk dat u uw Exercise Early en Lapse verzoeken doorgeeft vóór de hieronder aangegeven deadlines.

 

          Regio                              Clearing                                      Deadline
 Noord- Amerika  US Optiebeurzen  16:30 EST (22:30 CET)
 Beurs van Montreal  16:30 EST (22:30 CET)
 Europa  Euronext  18:00 CET
 Eurex (Duitsland en Zwitserland)  18:00 CET
 IDEM  18:00 CET
 LIFFE  18:00 CET
 MEFF  18:00 CET
 Zweden  18:00 CET
 Azië en Oceanië  Australië  17:15 NSW (09:15 CET)
 Japan  15:40 JST (08:40 CET)

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX