Chat with us, powered by LiveChat

Wat houdt een contraire strategie in?

Met een contraire strategie wordt, in tegenstelling tot een trendvolgende strategie, tegen de trend van de afgelopen dagen of weken gehandeld.

Wanneer een onderliggende waarde, bijvoorbeeld een aandeel of future, voor meerdere dagen een duidelijke neerwaartse trend laat zien, dan wordt door een contrair systeem een longpositie ingenomen – tegen de massa in. Dit gebeurt op het moment dat het systeem verwacht dat de bodem van de neerwaartse trend is gezet, waarbij wordt ingespeeld op het handelsidee dat de koers van de onderliggende waarde herstelt. Wanneer het herstel daadwerkelijk plaatsvindt, sluit het systeem de positie om winst te nemen.

Het omgekeerde geldt wanneer sprake is van een opgaande trend. In dat geval neemt een contrair systeem, als aan alle overige voorwaarden wordt voldaan, een shortpositie in op de koers van de onderliggende waarde. Verwacht wordt dat de top van de opgaande trend is gezet en dat de koers terugvalt. Wanneer de terugval daadwerkelijk plaatsvindt, sluit het systeem de positie om winst te nemen.

Voordat een long- of shortpositie wordt ingenomen, moet de koersontwikkeling van de onderliggende waarde aan meerdere technische voorwaarden voldoen. Daarnaast wordt elke positie voorzien van een winstneemorder en een stoplossorder.

 

Afbeelding: voorbeeld van het signaleren van het einde van een opgaande trend, waarbij een shortpositie wordt ingenomen.

lynx-rendement-fonds-contraire-strategie-grafiek

 

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX