Chat with us, powered by LiveChat

Combo Trader

In dit artikel bespreken we één van de handige Trading Tools binnen het handelsplatform: de ComboTrader. In de ComboTrader kunt u snel en eenvoudig optiecombinaties aanmaken en handelen. Hieronder wordt uitgelegd hoe u de ComboTrader kunt openen en hoe deze tool werkt.

1. Klik bovenin uw handelsplatform op de knop Combo. Staat deze knop er nog niet tussen, dan klikt u eerst op het kleine pijltje naast Configureren om vervolgens de Combo knop toe te voegen.

Het Combo Selectie scherm verschijnt. U heeft de keuze uit drie verschillende manieren om uw optiestrategie op te geven: MeerdereStrategie en Paar of poot-voor-poot. Hier bespreken wij alleen de strategiemethode, aangezien dit de meest voorkomende keuze is.

1. Typ de tickercode van de onderliggende waarde in bij Effect en druk op Enter.

2. Kies vervolgens voor Optie Combos (Rechtstreeks) en kies de gewenste beurs (voor Nederlandse aandelenopties is dit vaak de FTA i.pv. de DTB).

3. Daarna dient u bij Handelsklasse nog de juiste klasse te selecteren (bijvoorbeeld maand-, week-, dag-, of mini-opties).

1. U kunt nu uw gewenste strategie selecteren uit de lijst naast Strategie. In onderstaand voorbeeld kiezen we voor een Verticale Spread.

2. Daaronder kunnen we de strategie verder specificeren aan de hand van het kopen of verkopen van de combinatie, de ratio, de expiratiedatum, call of put en de uitoefenprijzen.

3. Tot slot klikt u onderaan op OK. De optiecombinatie wordt dan toegevoegd in een lege regel waarbij u ook de losse poten kunt zien en eventueel de onderliggende waarde.

1. Als u dubbelklikt op de optiecombinatie dan ziet u de contractbeschrijving. Hier kunt u ook altijd terugvinden wat er gebeurt als u een koop- of verkooporder plaatst op de betreffende optiecombinatie.

Let op! In sommige gevallen dient u namelijk de combinatie te verkopen i.p.v. te kopen om toch uw gewenste positie te verkrijgen. Let hier dus goed op.

2. Klik op de biedprijs om een verkooporder aan te maken, of op de laatprijs om een kooporder aan te maken. In deze bied- en laatprijs zijn de premies van de losse optiepoten al verwerkt.

3. Klik op de en Verzenden om de order te versturen.

[/lynx_se_content][/lynx_se_section]

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX