Chat with us, powered by LiveChat

De Margin Impact van bestaande posities controleren

In het volgende artikel wordt besproken hoe u kunt controleren hoeveel margin u moet aanhouden om een nieuwe positie te openen: Margin impact nieuwe positie.

Daarnaast is het uiteraard ook handig om te weten hoeveel margin u moet aanhouden voor een bestaande positie en met hoeveel uw marginvereisten toe- of afnemen als u een positie (gedeeltelijk) sluit. In dit artikel bespreken we hoe u uw marginverplichtingen per positie (of voor een deel van een positie) kunt controleren.

Stel dat u wilt weten wat de “margin impact” is van het sluiten van een bepaalde positie. U kunt dan bovenin het LYNX Handelsplatform klikken op Rekening 1.

Check Margin Impact 1
1
Vervolgens klikt u onderin het rekeningvenster op het kopje Portefeuille 1 en met uw rechtermuisknop op de positie waarvan u de marginvereisten wilt weten. Het pop-up scherm in onderstaande afbeelding verschijnt. Kies voor Contractinfo 2 en Show Margin Impact 3 .

Check Margin Impact 2
1
2
3
Als Contractinfo er bij u niet tussen staat, kunt u onderaan op het driehoekje klikken om alle rubrieken te tonen 4.

Check Margin Impact 3
4
Het marginvenster met informatie over uw marginvereisten verschijnt .

Check Margin Impact 4
1
In de kolom Verschil 1 ziet u wat de impact op uw marginvereisten is als u deze positie sluit. In bovenstaand voorbeeld neemt uw Initiële Marge met 656 euro af bij sluiting van uw positie. Uw Marginvereiste Positiebehoud neemt met 501 euro af als u deze positie sluit. Daarnaast ziet u dat uw Effecten + Cash + Futuremargin met 6 afneemt. Dit wordt veroorzaakt door de transactiekosten die u betaalt om de positie te sluiten.

Als u niet de gehele positie wilt sluiten en de margin impact van het gedeeltelijk sluiten van een positie wilt weten, dan kunt u een order aanmaken om de positie gedeeltelijk te sluiten. Vervolgens kunt u de margin impact van desbetreffende order bekijken. Klik hiervoor met uw rechtermuisknop op de orderregel en selecteer vervolgens Check Margin Impact 1. In onderstaand voorbeeld willen we 47 2 van de in totaal 94 3 aandelen AH verkopen.

Check Margin Impact 5
1
2
3
De margin impact van deze order is in onderstaande afbeelding te zien:

Check Margin Impact 6

Op dezelfde wijze kunt u de margin impact controleren als u bijvoorbeeld een losse optie wilt sluiten die deel uitmaakt van een optieconstructie.

Daarnaast kunt u voor een volledig overzicht van de marginvereisten voor uw gehele portefeuille/ per positie een margin rapport opvragen, maar dit kan uiterlijk tot één dag terug.