Chat with us, powered by LiveChat

Filter de markt met de Markt Scanner

Bij LYNX is het mogelijk om via de Markt Scanner snel een bepaalde markt te scannen op basis van instrument, locatie, filtercriteria en parameters.  U kunt direct vanuit de Markt Scanner orders inleggen en het is mogelijk om een bepaalde scanopdracht op te slaan als sjabloon, zodat u deze later eenvoudig kunt openen. Hieronder wordt aan de hand van een voorbeeld stap voor stap uitgelegd hoe u een scanopdracht kunt doorgeven via de Markt Scanner.

Stap 1: De Markt Scanner openen

Klik op het Markt Scanner icoon 1 bovenin uw handelsplatform.

update1
1
Staat dit icoon er bij u niet tussen, klik dan op de driehoek naast Configureren 2, ga met uw muis op Voeg meer knoppen toe 3 staan en klik op Markt Scanner 4.
update2
2
3
4

Stap 2: Geef de criteria van uw scanopdracht op

Het Markt Scanner scherm verschijnt. Hier kunt u de criteria van uw scanopdracht opgeven. Van links naar rechts ziet u de kopjes Instrument, Locatie, Filter en Parameter staan. Bij elk kopje kunt u uw keuze(n) opgeven. Zie ook de afbeelding hieronder.

update3

Onder het kopje Instrument kunt u aangeven op welke producten u wilt scannen. In onderstaand voorbeeld is gekozen voor Europese aandelen (Europe Stocks).

Onder het kopje Locatie kunt u aangeven welke beurzen u in de scan wilt opnemen. In het voorbeeld is gekozen voor de Franse beurs (SBF), de Nederlandse beurs (AEB) en de Portugese beurs (BVL).

update4

Onder het kopje Filter kunt u verschillende filters instellen om de resultaten die uit de zoekopdracht naar voren komen verder af te bakenen. In het onderstaande voorbeeld is ervoor gekozen om alleen aandelen te tonen die een volume hebben van meer dan 10.000 contracten per dag.

Als laatste kunt u onder het kopje Parameter de parameter opgeven op basis waarvan u de scanopdracht wilt uitvoeren. In onderstaand voorbeeld is gekozen om de grootste stijgers (Top % Gainers) te tonen.

Als alle criteria zijn ingevuld, klikt u op de Zoek-knop 1. De Markt Scanner toont vervolgens de contracten die aan uw criteria voldoen. Als u het vinkje heeft aanstaan bij Automatisch Verversen 2, worden de resultaten elke 60 seconden bijgewerkt. Rechtsboven in het vakje achter Maximale resultaat 3 kunt u instellen hoeveel resultaten u getoond wilt zien. In het voorbeeld hieronder staat dit ingesteld op Auto.

update5
1
2
3
update6

Stap 3: Een order inleggen vanuit de Markt Scanner

U kunt orders inleggen vanuit de Markt Scanner door in de lijst met resultaten op de bied- of laatprijs te klikken. De orders worden toegevoegd aan het orderpaneel en van hieruit kunt u de orders naar de beurs sturen door op Verzenden te klikken.

update7

Stap 4: Een scanopdracht opslaan als sjabloon

Als u een bepaalde scanopdracht als sjabloon wilt opslaan, dient u op de diskette 1 rechts bovenin uw scherm te klikken. Vervolgens kiest u voor Sla sjabloon op 2….

update8
1
2
Er verschijnt een nieuw scherm waarin u een naam kunt meegeven aan het sjabloon dat u wilt opslaan. Nadat u een naam heeft opgegeven, klikt u op Opslaan 1. In het voorbeeld hieronder geven we het sjabloon de naam test123.
1

Stap 5: Een opgeslagen sjabloon inladen

Tot slot kunt u eerder opgeslagen sjablonen inladen. Klik hiervoor wederom op de diskette 1 rechts bovenin uw scherm en kies vervolgens voor Laad sjabloon… 2.

1
2
Er verschijnt een nieuw scherm waarin u het sjabloon kunt selecteren dat u wilt inladen. Nadat u het gewenste sjabloon heeft geselecteerd, klikt u op Open 1. In het voorbeeld kiezen we het eerder opgeslagen sjabloon test123 2.
update11
1
2

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX