Chat with us, powered by LiveChat

Wat is een ADR pass-through fee?

Rekeninghouders met posities in American Depositary Receipts (ADRs) moeten rekening houden met het feit dat voor deze effecten periodieke kosten in rekening worden gebracht die bedoeld zijn om de agent bank te compenseren voor het leveren van diensten als bewaarder van de ADR.

Deze diensten omvatten onder meer het inventariseren van de buitenlandse aandelen die als onderliggende waarde dienen voor de ADR en het beheer van alle registratie-, compliance- en archiveringsdiensten.

In het verleden waren de agent banken alleen in staat om deze kosten te innen door ze in mindering te brengen op het dividend dat een ADR uitkeert. Aangezien niet alle ADRs regelmatig dividend uitkeren, waren deze banken niet in staat om voor desbetreffende ADRs deze kosten te innen.

Als gevolg hiervan heeft de Depository Trust Company (DTC) in 2009 SEC-goedkeuring gekregen om namens de agent banken deze periodieke kosten in te houden voor de ADRs die niet regelmatig dividend uitkeren.

De DTC incasseert deze kosten via de deelnemende brokers die de ADRs aanhouden voor hun klanten. Deze kosten worden aangeduid als pass-through fees omdat het de bedoeling is dat de broker deze kosten doorberekend aan haar klanten.

Als u een positie heeft in een ADR die dividend uitkeert, dan zullen bovenstaande kosten automatisch worden verrekend met het uitgekeerde dividend (net zoals voorheen).

Als u een positie heeft in een ADR die geen dividend uitkeert, dan zullen deze pass-through fees direct in rekening worden gebracht. U kunt dit terugvinden in een activiteitenoverzicht van uw effectenrekening.

Net als bij het verwerken van cashdividend, zal LYNX proberen aankomende ADR kosten op te nemen onder het kopje Verandering in Dividend Opbouw. Op de betalingsdatum wordt de Verandering in Dividend Opbouw gecrediteerd en wordt een nieuwe boeking aangemaakt onder het kopje Fees met de beschrijving ‘Overige Kosten’ en het symbool van de desbetreffende ADR. Zie ook onderstaande afbeeldingen:

ADR 1

ADR 2

Hoewel de hoogte van deze kosten over het algemeen zal variëren tussen $ 0,01 – $ 0,03 per aandeel, kunnen de bedragen verschillen per ADR en wordt u aangeraden om deze en andere specifieke informatie zelf te controleren in het prospectus van desbetreffende ADR. U kunt online zoeken naar het prospectus van een bepaalde ADR middels de SEC EDGAR Company Search tool.

 

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX