Chat with us, powered by LiveChat

Toevoegen tweede gebruiker (2nd user)

U heeft de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan rekening via LYNX toe te voegen. In totaal kunnen er maximaal vijf gebruikers worden toegevoegd. Op deze manier kunt u een scheiding maken tussen gebruikers op dezelfde rekeningen. Verder is het ook mogelijk om specifieke rollen toe te kennen aan de gebruikers. Hiermee behoudt u de controle over de rechten van gebruikers op de rekening. Hieronder vindt u de stappen voor het aanmaken van een extra gebruiker.

Klik hier om in te loggen in het Administratieve gedeelte van uw rekening.

Druk rechtsboven in uw scherm op Menu  ga naar Uw Profiel 1 en klik op Settings.

Vervolgens klikt u op  1 Users & Access Rights.
1

U heeft de mogelijkheid om rollen aan te maken die u aan gebruikers kunt toekennen. Zo hoeft u niet bij elke nieuwe gebruiker aan te geven welke rechten deze heeft, maar kunt u de gebruiker gemakkelijk een rol geven.

Om een rol aan te maken kunt u in het User & Access Rights menu klikken op het plusje naast User Roles 4.

In het volgende scherm kunt u naast Role name een naam geven aan de rol. Vervolgens zult u vijf formulieren doorlopen met elk verschillende mogelijkheden voor de rechten. De rechten zijn opgedeeld in Handel, Rapportage, Financiering en Gebruikersinstellingen formulieren.

4

In dit scherm kunt u de de gebruikers en rollen aanmaken of beheren. Om een gebruiker aan te maken drukt u op het plusje naast Users 5.

5

In het volgende scherm begint u met het aanmaken van de gebruiker. Allereerst dient u een unieke Gebruikersnaam en Wachtwoord voor de gebruiker in te stellen. Vervolgens kunt u Yes selecteren als dit een tweede gebruiker is voor uw eigen gebruik. Indien u een tweede gebruiker wilt aanmaken voor iemand anders, kunt u No selecteren. Indien u No ingeeft, dient u de gegevens van de persoon die gebruik gaat maken van dit account in te vullen. Als u alle gegevens correct heeft ingevuld, drukt u op Continue 6 waarna u kunt aangeven welke rechten de gebruiker heeft. Heeft u al een rol heeft aangemaakt? Dan kunt u de gebruiker uw vooraf aangemaakte rol toewijzen.

6

Ten slotte dient u de aanvraag te autoriseren. Hiervoor gaat u in uw Notificaties naar uw Pending Items

Door op deze pagina op de buttons View te klikken, maakt u de aanvraag compleet. Dit door akkoord te gaan met de voorwaarden, en door het uploaden van een kopie ID.

Ter afsluiting dient u nu in te loggen met de logingegevens van de 2nd user. Hiervoor gaat u naar Account Management en login op het Administratieve gedeelte van uw rekening. Er wordt nu gevraagd om uw gegevens aan te vullen en om uw e-mailadres te confirmeren. Doorloop alle stappen om de aanvraag verder af te ronden.

Klik hier om in te loggen in het Administratieve gedeelte van uw rekening.

Druk rechtsboven in uw scherm op Menu  ga naar Uw Profiel en klik op Settings.
Helemaal onderaan deze pagina, kan u Users & Access Rights Configuration terugvinden. Klik op Users & Access Rights om verder te gaan.

In dit scherm kunt u de gebruikers en rollen aanmaken of beheren. Om een gebruiker aan te maken drukt u op het plusteken (+) naast Users.

In het volgende scherm begint u met het aanmaken van de gebruiker. Allereerst dient u een unieke Gebruikersnaam en Wachtwoord voor de gebruiker in te stellen. Dit wachtwoord dient maar 1 keer gebruikt te worden door de nieuwe gebruiker.

  • Wanneer u een tweede gebruiker wenst aan te maken voor uzelf, kan u dit aangeven door op Yes te klikken. Dit doet u naast Is this a secondary user for the primary account holder.
  • Voor gemeenschappelijke rekeningen, dient er voor de tweede rekeninghouder ook een gebruiker aangemaakt te worden. Dit kan u eenvoudig doen door aan te geven naast Is this user for the second holder on the account, dat dit inderdaad het geval is.

Hieronder vult u dan eventuele verdere informatie in van de gebruiker die u wenst toe te voegen, afhankelijk van welke gegevens reeds gekend zijn van de gebruiker die u wenst toe te voegen.

Op de volgende pagina’s kunt u dan volledig gaan aangeven welke rechten deze gebruiker allemaal krijgt. Als laatste stap ontvangt u een Confirmation Number op het e-mailadres gekoppeld aan uw rekening.

Adding user

De nieuwe gebruiker dient in te loggen met de logingegevens van de 2nd user. Dit dient te gebeuren in Account Management met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u zelf gekozen hebt.
Er zal direct aan deze nieuwe gebruiker gevraagd worden om het wachtwoord te wijzigen en bijkomende persoonlijke informatie te bevestigen.

U zult meerdere confirmation numbers ontvangen per e-mail welke u nodig heeft om door te kunnen gaan. Doorloop alle stappen om de aanvraag verder af te ronden. Na 24 uur zal de 2nd user beschikbaar zijn.

Nadat de tweede gebruiker de nodige details heeft doorgegeven, zal u na 24 uur deze aanvraag ook nog moeten bevestigen. Deze zal u terugvinden in uw Pending Items in het Account Management van de rekeninghouder zelf.

Er dienen verschillende zaken te gebeuren voordat deze 2nd user ook volledig actief zal zijn:
  • Proof of trader authority: deze disclosure/overeenkomst dient u gewoon te bevestigen. 
  • Proof of identity and date of birth: upload hiervoor een duidelijke foto of scan van de voor- én achterkant van de identiteitskaart van de nieuwe gebruiker. 
  • Proof of address: upload hiervoor een bewijs van woonplaats van de nieuwe gebruiker. Hiervoor kan u best een recent bankafschrift of rekeninguittreksel gebruiken waarop de volledige naam en adres duidelijk vermeld staan. 

Na het doorlopen van de bovenstaande stappen, dient nog het volmachtformulier ingevuld en ondertekend doorgestuurd te worden naar klantendesk@lynx.be.
Indien deze tweede gebruiker zelf nog geen rekening via LYNX heeft, dient een kopie van de identiteitskaart samen met het volmachtformulier doorgestuurd te worden.

U heeft de mogelijkheid om rollen aan te maken die u aan gebruikers kunt toekennen. Het aanmaken van een rol is enkel noodzakelijk indien u meerdere mensen (dezelfde) volmacht wilt geven op de rekening.

Om een rol aan te maken kunt u in het User & Access Rights menu klikken op het plusje naast User Roles 4.

In het volgende scherm kunt u naast Role name een naam geven aan de rol. Vervolgens zult u vijf formulieren doorlopen met elk verschillende mogelijkheden voor de rechten. De rechten zijn opgedeeld in Handel, Rapportage, Financiering en Gebruikersinstellingen formulieren.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX