Chat with us, powered by LiveChat

Koersdata abonnementen

Als belegger bij LYNX kunt u zelf beslissen of u tegen betaling realtime koersdata voor bepaalde beurzen wenst te ontvangen. Vanwege het grote aantal koersdata abonnementen waaruit u kunt kiezen, is soms niet duidelijk welk abonnement u het beste kunt kiezen. In dit artikel geven we een aantal tips om te bepalen welk koersdata abonnement u het best kunt kiezen.

Realtime, vertraagde of geen koersen?

In het LYNX Handelsplatform kunt u drie typen koersen zien; realtime koersen, vertraagde koersen of geen koersen.

koersdata 1
1
2
3
In de bovenste regel in bovenstaande afbeelding ziet u realtime koersen. Deze kunt u herkennen aan de zwarte achtergrond.

In de tweede regel in bovenstaande afbeelding zijn geen koersen zichtbaar. Dit betekent dat desbetreffende beurs geen gratis vertraagde koersen verstrekt. In dat geval kunt u kiezen voor Koersdata Abonnements Manager of Switch Exchange. Indien u op Koersdata Abonnements Manager 1 klikt, opent automatisch een internetpagina met daarop het koersdata abonnement of de mogelijke koersdata abonnementen die u kunt kiezen om realtime koersen van desbetreffend product te kunnen zien. Indien u wel realtime koersen heeft voor een andere beurs waarop het product wordt verhandeld, kunt u op Switch Exchange 2 klikken en een andere beurs selecteren.

In de derde regel in bovenstaande afbeelding ziet u vertraagde koersen. Vertraagde koersen kunt u herkennen door de gele achtergrond en de hoofdletter “D” van Delayed in de kolom Laatste 3.

Tot slot kan het ook zijn dat u alleen vraagtekens ziet zoals in de onderste regel. In dat geval zijn er geen koersen beschikbaar voor desbetreffend product, bijvoorbeeld omdat het product reeds geëxpireerd is.

Het kan overigens ook zo zijn dat vertraagde koersen niet direct getoond worden. In dat geval kunt u op Gratis Vertraagde Koersdata klikken. Zie ook onderstaande afbeelding:

koersdata 2

De juiste realtime koersdata aanvragen vanuit het LYNX Handelsplatform

Als u bent ingelogd in het LYNX Handelsplatform en geen realtime koersen ziet van een bepaald product, terwijl u dit wel wenst, dan kunt u onderstaande stappen volgen.

Als u de knop Koersdata Abonnements Manager ziet staan, kunt u hierop klikken. Nadat u dit heeft gedaan,wordt een internetpagina geopend met daarop het koersdata abonnement of de mogelijke koersdata abonnementen die u kunt kiezen om realtime koersen van desbetreffend product te kunnen zien.

Als deze knop niet zichtbaar is en u de vertraagde koersen ziet, kunt u met uw rechtermuisknop op desbetreffende regel klikken en in het pop-upscherm dat verschijnt voor Start Abbone 1 kiezen. Vervolgens opent een internetpagina met daarop het koersdata abonnement of de mogelijke koersdata abonnementen die u kunt kiezen om realtime koersen van desbetreffend product te kunnen zien.

koersdata 3
1
De Market Data Assistant

Ook kunt u met behulp van de Market Data Assistant nagaan welk koersdata abonnement u kunt afsluiten om realtime koersen van een bepaald product te ontvangen. U kunt de Market Data Assistant vinden in het administratieve gedeelte van uw LYNX rekening.

Nadat u bent ingelogd op het administratieve gedeelte van uw rekening, klikt u bovenin op Manage Account 1 en vervolgens selecteert u Trade Configuration 2 en Market Data 3 .

koersdata 4
1
2
3
Klik vervolgens op de knop Market Data Assistant 4.
koersdata 5
4
U bevindt zich nu in de Market Data Assistant. Hier kunt u middels verschillende parameters opgeven van welk product u realtime koersdata wenst te ontvangen. Hoe specifieker u uw zoekactie opgeeft, des te beter de zoekresultaten.

koersdata 6

Bij Symbol or ISIN kunt u het symbool of de ISIN code van de onderliggende waarde opgeven. Onder Exchange kunt u aangeven of u de koersen van de onderliggende waarde op een specifieke beurs wilt zien. Als u op het rode vraagteken achter Exchange klikt, krijgt u een lijst met alle mogelijke beurzen die u kunt kiezen. Bij Type kunt u aangeven of het om een privé (NonPro) of zakelijke (Pro) rekening gaat. Tot slot kunt u opgeven in welke valuta het product wordt verhandeld (Currency) en om wat voor type product het gaat (Asset Type).

Welk koersdata abonnement kunt u het beste kiezen?

Voorbeeld 1: E-mini S&P500 future

Als u bijvoorbeeld realtime koersdata voor de E-mini S&P500 future wilt zien, kunt u de onderstaande informatie opgeven:

koersdata 7

U ziet meerdere zoekresultaten staan met verschillende maandelijkse kosten (Monthly Fees). Welk abonnement kunt u nu het beste kiezen?

Allereerst is het belangrijk om op te merken dat de bovenste vijf abonnementen betrekking hebben op de E-mini S&P 500 future, terwijl het onderste abonnement voor de single stock future op het aandeel Eversource Energy is. Aangezien we de realtime koersen voor de E-mini S&P 500 future willen zien, valt het onderste abonnement af.

Als de ES future het enige product is waarvan u de realtime koersen wilt ontvangen, dan kunt u het beste het goedkoopste abonnement kiezen (CME Real-Time (NP, L1) van 1.25 USD per maand).

Wilt u ook het diepteboek van de ES future kunnen zien? Dan kunt u het best kiezen voor CME Real-Time (NP,L2) van 6 USD per maand.

Wilt u naast de realtime koersen van de ES future ook de koersen van andere futures en de Amerikaanse aandelen zien? Kiest u dan voor de US Value Bundle (NP) van 10 USD per maand. Let op: als u meer dan 30 USD per kalendermaand aan transactiekosten betaalt, dan is dit abonnement die kalendermaand zelfs gratis.

Wilt u daarnaast ook het diepteboek van de futures kunnen bekijken, dan kunt u ook US Value Bundle PLUS (NP, L2) erbij nemen voor 5 USD per maand.

Voorbeeld 2: het aandeel Adidas AG (ADS)

Als u bijvoorbeeld realtime koersdata voor het aandeel Adidas AG wilt zien, kunt u de onderstaande informatie opgeven:

koersdata 8

U ziet wederom meerdere zoekresultaten staan met verschillende maandelijkse kosten (Monthly Fees). Welk abonnement kunt u nu het beste kiezen?

In dit voorbeeld krijgt u alle koersdata abonnementen te zien van de verschillende beurzen waarop het aandeel Adidas AG wordt verhandeld. Dit zijn de Italiaanse beurs (BVME), de beurs van Stuttgart (SWB), de Zwitserse beurs (SIX Swiss Exchange), de beurs van Frankfurt (Frankfurt/Xetra), Turquoise en BATS/Chi-X.

Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen level 1 (L1) en level 2 (L2) koersdata. Met level 1 koersdata ziet u de beste bied- en laatprijs en de bijbehorende bied- en laatvolumes. Met level 2 koersdata kunt u ook het diepteboek bekijken. Over het algemeen betreft dit de beste 5 bied- en laatprijzen en de bijbehorende bied- en laatvolumes.

Tenzij u om een bepaalde reden een koersdata abonnement op een specifieke beurs wilt afsluiten, kunt u in dit geval het beste kiezen voor realtime koersdata van de BATS/Chi-X beurzen, aangezien dit abonnement 0 euro kost. Met dit abonnement kunt u bovendien ook het diepteboek van deze beurzen bekijken.

Tot slot kunt u hier lezen hoe u een realtime koersdata abonnement kunt aanzetten en hier hoe u koersdata abonnementen kunt deactiveren voor uw LYNX rekening.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX