Chat with us, powered by LiveChat

Hoe vind ik het dividendschema in het TWS handelsplatform?

In het handelsplatform kunt u het dividendschema gebruiken om te zien welke dividenduitkeringen in het verleden zijn gedaan en een indicatie te krijgen van de toekomstige dividenden van een bepaald aandeel. Deze indicatie is gebaseerd op de in het verleden uitgekeerde dividenden. Daarnaast kunt u handmatig aanpassingen doen in het dividendschema. Hieronder wordt uitgelegd hoe u het dividendschema kunt openen en hoe u handmatige aanpassingen hierin kunt aanbrengen.

Het dividendschema openen

U kunt het dividendschema op verschillende manieren openen. Allereerst kunt u bovenin het handelsplatform op Wijzig 1 klikken en vervolgens voor Dividend Schema… 2 kiezen.

Dividendschema 1
1
2
U kunt Dividend Schema… alleen kiezen als u reeds een specifiek aandeel heeft geselecteerd in het hoofdscherm.

Een andere mogelijkheid is om met uw rechtermuisknop op een bepaald aandeel te klikken en vervolgens in het pop-upscherm dat verschijnt voor Dividend Schema 1 te kiezen. Mocht Dividend Schema niet tot de mogelijkheden behoren, klik dan onderaan op de driehoek 2 om het pop-upscherm helemaal uit te klappen.

Dividendschema 2
1
2
De historische dividenden

Het dividendschema opent met een overzicht van de historische dividenden. Dit zijn de dividenden die in het verleden werkelijk uitgekeerd zijn. Onder Declaration ziet u op welke datum de dividenduitkering is aangekondigd. De Ex-Date is de ex-dividend datum. Dit is de datum waarop het dividend wordt toegekend aan de aandeelhouders. U ontvangt het dividend als u de aandelen in bezit heeft bij het sluiten van de beurs de dag voor de ex-dividend datum. Opnemen is de datum waarop alles geadministreerd wordt. In het Engels heet dit de Record date. Payment is de datum waarop het dividend uitbetaald wordt. Type geeft aan wat voor een soort dividend het betreft en Aantal toont het bruto dividendbedrag dat uitgekeerd wordt.

Dividendschema 3

Te verwachten dividenden

Als u op het tabblad Upcoming 1 klikt, krijgt u de in de toekomst te verwachten dividenden te zien. Dit is een automatische gegenereerde “best guess” op basis van de in het verleden uitgekeerde dividenden. Zodra meer bekend is over de eerstvolgende dividenduitkering, zoals de opnamedatum en de betalingsdatum, wordt deze informatie ingevuld in het dividendschema. Zie ook onderstaande afbeelding:

Dividendschema 4
1
De te verwachten dividenden handmatig aanpassen

Als u de toekomstige dividenden van een bepaald aandeel wilt aanpassen, dan kan dit door een vinkje te zetten voor Manual Edit 1. Vervolgens kunt u op elk vakje in het dividendschema klikken om deze zelf in te stellen. Met de knop Invoegen Dividend 2 kunt u zelf nieuwe dividenden toevoegen. En met de knop Verwijder Dividend 3 kunt u dividenden verwijderen. Zie ook onderstaande afbeelding:

Dividendschema 5
1
2
3
Het dividendschema is handig om te raadplegen indien u wilt weten welke historische dividenden een bepaald bedrijf heeft uitgekeerd. In het tabblad Upcoming kunt u zien wanneer het bedrijf, naar verwachting, weer dividend gaat uitkeren. Dit kan, behalve wanneer u van plan bent om het aandeel te kopen, ook nuttige informatie zijn als u bijvoorbeeld een calloptie wilt kopen of schrijven. Meer informatie over callopties en dividenduitkeringen vindt u hier.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX