Chat with us, powered by LiveChat

Hoe kan ik mijn Corporate Actions beheren?


Wanneer er een Corporate Actions openstaat waar u uw keuze(s) moet doorgeven, kunt u deze beheren in de Corporate Action Manager. Voorbeelden van Corporate Actions zijn dividendkeuze doorgeven, aandelen aanbieden voor een overname of rechten uitoefenen. Deze keuze dient u voor een bepaalde deadline in te dienen in het administratieve gedeelte van uw effectenrekening. Hieronder vindt u daarvoor de instructies.

Let op: Als u geen keuze doorgeeft, dan zal het systeem automatisch de vooraf ingestelde standaardkeuze van doorvoeren. Voor dividendkeuze is dit in de meeste gevallen cashdividend, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn!

Klik hier om in te loggen in het administratieve gedeelte van uw effectenrekening.

Eenmaal ingelogd vindt u rechts bovenin uw scherm Help 1. Klik daarop om vervolgens naar Support Center 2 te gaan.

1
2

U kunt daarna naar de Corporate Action Manager 3 .

3

U bent nu in uw Corporate Actions Manager. U kunt hier de verschillende tabbladen raadplegen 4, afhankelijk van de type Corporate Action en of een keuze verplicht is, vrijwillig of al heeft plaatsgevonden. U kunt vervolgens klikken op de gewenste Corporate Action om uw keuze in te vullen

4

In dit scherm kunt u alle informatie vinden omtrent de Corporate Action zoals de deadline, de voorwaarden, de verschillende data, en voor welke rekening u dit wilt doen. Wij nemen hieronder het doorgeven van keuze dividend als voorbeeld. Hier is te zien dat de standaardkeuze (Default) op cashdividend staat 5. Verder kunnen er in dit geval 691 rechten worden opgegeven 6. Stel u wilt cashdividend ontvangen, dan vult u in het veld van de eerste regel uw aantal rechten in 7. Mocht u stockdividend willen ontvangen dan vult u het aantal rechten in de tweede regel in 8. In dit voorbeeld hebben we dus 691 rechten opgegeven om stockdividend te ontvangen. Tot slot zet u links onderin het vinkje aan 9 en klikt u op Save 10. Bij de meeste Corporate Actions wordt er gevraagd om het aantal aandelen of rechten die u aan een bepaalde keuze wilt alloceren.

6
7
8
10
9
5
U moet uw keuze nu nog bevestigen door dit scherm weg te klikken (kruisje rechts boven) en vervolgens op Yes 11 te klikken in het Confirmation Needed venster.

11

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX