Chat with us, powered by LiveChat

Claimemissie Fugro

Laatste update: 11-12-20 15:00 | De deadlines voor het aanmelden en/of verhandelen van uw rechten is verstreken. De Settlement Date is door Fugro gesteld op 14 december 2020.

Fugro heeft een claimemissie aangekondigd en deze gaat vanaf 2 december van start. Voor deze nieuwe aandelenuitgifte van Fugro krijgen bestaande aandeelhouders het recht om voor elke 13 aandelen die zij bezitten er 11 nieuwe bij te kopen. Deze 11 nieuwe aandelen kosten dan 2,12 EUR per stuk. Wanneer er niet aan de claimemissie van Fugro wordt meegedaan treedt er verwatering op van de huidige aandelen. Wanneer er wel wordt meegedaan moet de belegger hier uiteraard wel een nieuwe investering voor doen, weliswaar tegen een korting op de huidige aandelenkoers. Hieronder vindt u de keuzes die u als huidig aandeelhouder van Fugro heeft en hoe u deze keuzes kunt uitvoeren. De deadline voor het aanmelden van uw rechten is reeds verlopen.

Als aandeelhouder van Fugro heeft u in uw portefeuille een extra regel gekregen: FUGRO NV-CVA – RIGHTS (ticker FURRI). Dit zijn uw rechten om aanspraak te maken op de nieuwe aandelenuitgifte. U heeft nu twee keuzes:

  • Het uitoefenen van uw rechten en daarmee investeren in de nieuwe aandelen.
  • Het verkopen van uw rechten.
  • Het persbericht van Fugro geeft aan dat de SettlementDate van de rechten op 14 december 2020 is vastgesteld en dat vanaf dat moment ook de handel in de “new certificates” van start gaat (zie ook bovenstaande link naar het bericht van Fugro). 
  • VERSTREKEN (Deadline voor het aanmelden van uw rechten was gesteld op dinsdag 8 december 2020 om 09:00 uur.)
  • VERSTREKEN (Deadline voor het verhandelen van de rechten is gesteld op woensdag 9 december 2020 17:40 uur (ticker FURRI).)
  • VERSTREKEN (Uw rechten kunt u verkopen in de markt via een verkooporder in uw platform (ticker FURRI). Dit betreft een reguliere order waarvoor u derhalve ook transactiekosten betaalt.)
  • Lopende optieseries op Fugro worden automatisch gecorrigeerd voor deze claimemmisie. Er bestaat reeds een nieuwe optieserie (handelsklasse FUO) met een multiplier 35.
  • Doet u niets? Dan lopen uw rechten automatisch af. Het is dan mogelijk dat u hiervoor nog een vergoeding krijgt in de vorm van cash, mits er een zogeheten Rump Offering plaatsvindt. Let op: dit is geen garantie.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX